Hey talkers,

Asa cum spune si titlul, da, orice om are nevoie doar de cateva lucruri pe care sa le faca daca isi doreste sa fie sanatos si incarcat cu energie pozitiva. Cam atatea am gasit eu, dar cred ca mai sunt si altele, completati-le voi in casuta de comentarii, desigur ca lucrurile materiale obtinute nu se pun la socoteala!

Pentru inceput, a fi sanatos sau a ramane sanatos nu inseamna sa te inchizi intr-o bula sterilizata si atat, pentru ca asta ar demonstra ca sunt unele probleme de ordin psihic, nu ceva normal!

Un prim lucru pe care un om il poate face este sa bea apa intr-un mod serios! Dimineata, pe stomacul gol, un pahar de apa este binefacator! Si desigur, hidratarea din timpul zilei este ceva indicat, nu doar cand iti aduci aminte sau cand simti ca mori de sete, pentru ca in acel moment corpul da semne de deshidratare!

Un al 2-lea lucru ar fi respectarea meselor principale, fara distragerea atentiei, fara a fi pe fuga tot timpul, asadar minimum 30 de minute petrecute la masa este esential, zilnic!

Un al 3-lea lucru este iesitul in aer liber! Plimbarea de minimum 30 minute este benefica intregului organism, nu doar pentru a face piciorul frumos 🙂 Iesi in natura, calatoreste, petrece timpul pe afara cu cei dragi, cu prietenii, cu cine vrei tu, chiar si singur/a! Enjoy it outside 🙂

Un al 4-lea lucru se leaga de al 3-lea si anume activitatile pe care le-ai putea face ca sa ramai activ. Fa sport, mergi cu bicicleta, cu rolele, joaca badminton si alte jocuri interesante, mergi la concerte, danseaza!

Un al 5-lea lucru ne duce la al 2-lea, cu mesele principale, dar cu includerea a 3-5 legume cat mai colorate si diverse, pentru ca fiecare leguma in parte contine diferite vitamine, minerale si fibre! Un plus de 3 fructe diferite la sfarsitul mesei sau ca o gustare intre mese, trebuie sa fie incluse in meniul tau zilnic!

Un al 6-lea lucru ar fi desertul si veti spune ca orice la desert dar eu spun ca putina ciocolata neagra cu 75-85% cacao este tot ce va trebuie, pentru ca este mai slaba in glucide 🙂 Asta pentru ca multa lume consuma cafea sau orice derivare a cafelei, cu zahar. De aceea nu mai este nevoie de o alta cantitate mare de zahar in plus pentru organism! Think about it 😉

Somnul este un al 7-lea lucru important. Un somn bun de 7-8 ore maximum pe noapte este indicat, pentru a fi odihniti si pregatiti de o alta zi incarcata! Iar ca somn de pranz, 30 minute – o ora este suficient! Insuficienta somnului duce la dezechilibru hormonal, afectarea greutatii corporale si altele…

Un al 8-lea lucru este sa iti aduci aminte de lucrurile importante din viata si sa iti arati multumirea pentru ele. Acest lucru are legatura si cu credinta dar si cu meditatia. Sa iti aduci aminte la sfarsitul zilei de ce ai fost azi pe Pamant si faptele bune facute in timpul zilei este o realizare ca existi cu un scop si ca nimic nu e la intamplare 🙂 Multumeste pentru ceea ce ai si ceea ce faci bine!

Un al 9-lea lucru ar fi iubirea! Iubeste-ti persoana de langa tine in toate modurile posibile! Legaturile sufletului te tin in viata, fericit si implinit!

Daca am omis ceva, sa imi spuneti in comentarii 🙂

Capture

Poate ca nu sunt mari statisticile, dar multumesc fiecarei persoane care a trecut si pe la noi, prin casuta noastra virtuala, indiferent daca am postat sau nu ceva nou in fiecare zi! 🙂