Va spun si voua cum am pregatit-o, pentru ca este usor de realizat!
Ingrediente:

peste macrou curatat, spalat si presarat cu sare/ pulpe superioare de pui cu os sau dezosate, daca va hotarati sa faceti de pui

rosii

ardei kapia

ceapa alba

ardei iute, verde

usturoi pisat

apa

sare grunjoasa

patrunjel sau leustean tocat

Mod de pregatire:

Pe gratarul incins, se pun legumele, de preferat primele inaintea pestilor. Se coc bine rosiile, ardeiul kapia si ceapa, apoi se iau de pe gratar si se adauga pestele curatat si sarat bine sau pulpele superioare de pui.
Legumele coapte se iau pe rand asa: rosiile se curata de primul strat (pielita coapta pe romaneste) si se toaca mediu. Ardeiul se lasa in apa sa se raceasca si mai apoi se curata si el, exact asa cum se procedeaza si la ardeiul copt pe care il mancati cu ulei si otet sau usturoi. Dupa ce curatati si ardeiul kapia copt, il taiati fasii, nu foarte lungi si scapati de semintele din interiorul acestora. Ceapa coapta o strangeti bine, pentru ca iese mijlocul acesteia si este bun pentru taiat solzisori. Le puneti pe toate intr-un recipient si le dati putin deoparte. Este bine ca in timp ce pregatiti legumele, sa aveti pe foc mare apa, cam jumatate a vasului si pe care sa o fierbeti in clocot cu sare grunjoasa, de preferat, vreo 3 linguri si jumatate. Daca apa fierbe in clocot, adaugati legumele si putin ardei iute tocat rondele si mai fierbeti-le inca 5 minute la foc mediu (5 minute insemnand din momentul in care incepe sa clocoteasca). Nu uitati de pestii sau pulpele superioare de pe gratar! Daca s-au fript bine pe gratar, luati-i si lasati-i intr-un vas sau tava adanca, cum preferati voi, eu i-am pus intr-o tava adanca. Dupa ce au fiert legumele vreo 5 minute, opriti focul si lasati alte 5 minute sa se odihneasca putin. Dupa ce fiertura de legume a stat vreo 5 minute, adaugati usturoiul pisat si inca putin din ardeiul iute taiat rondele. Toata compozitia o turnati peste acei pesti fripti sau pulpele fripte si adaugati patrunjel sau leustean tocat, dupa preferinta voastra! Eu recomand sa lasati saramura cateva ore, acoperita, pentru a se „inchega” toata cum trebuie, sa se amestece intre ele toate aromele, pentru ca, imediat servita dupa prepararea ei, nu are gustul acela mai bun ca si cel de dupa cateva ore 😉

Discuss with us :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s