M-am gândit să vă scriu despre când și cum se începe diversificarea la nou-născuți, pentru tinerele mămici sau care vor să devină mame :)Se începe în luna a 6-a de viață și va fi format din 5 mese : 3 principale și două gustări ( sucuri de fructe naturale).
În prima săptămână:

Ziua 1 și 2 = 5 ml suc măr / 5 ml suc morcov

Ziua 3 și 4 = 10 ml suc morcov / 10 ml suc măr

Ziua 5 și 6 = 20 ml suc măr / 20 ml suc morcov

Ziua 7 = 30 ml suc mixt : 15 ml măr + 15 ml morcov dar și o masă de pulpă de fruct măr copt. În a doua săptămână de sucuri se va da în ziua a 7-a pulpă de măr crud.

În a doua săptămână se dă supă obținută prin fierberea în 500 ml apă a unui morcov, pastarnac, pătrunjel rădăcină. În primele două zile se dă zeama apoi în următoarele zile se poate pune câte o linguriță de pastura de legume. Se pot schimba legumele cu diferite radacinoase, mai puţin mazăre sau fasole verde. În a 3-a săptămână îi poţi da brânză calcica și cereale speciale unde le găsești la raionul special pentru bebeluşi. În a 4-a săptămână îi poţi da carne de pui, fiartă și pasată ( dată prin robot ) împreună cu supa. Îi poti adăuga și faina de orez. Nu se adaugă sare până la 1 an iar până la 3 ani nu se dă carne de porc.