Stiu, cu orice luna care trece pentru el, totul e nou, pana si la gust, nu doar vizual. Diversificarea la 8 luni arata cam asa :

Spanacul si salata verde NU se dau decat dupa 1 an !

Spanacul contine nitrati ,care sunt redusi de bacteriile intestinale in nitriti , acestia producand methemoglobinemia sugarului = boala albastra! = intoxicatie cu nitriti , care determina anemie!

Salata verde contine oxalati , care determina alergii!

Brocolli se admite in cantitate mica si doar daca nu baloneaza sugarul.
De la aceasta varsta putem introduce cerealele cu gluten :

Celebrii biscuiti se administreaza abia de la 8 luni in cantitate mai mare(3-4). Glutenul dat mai devreme de aceasta varsta poate uneori determina alergii pe intestinul sugarului,periclitand absorbtia si ducand la anemie.
In comert se gasesc biscuiti speciali I se da 1, max 2 biscuiti/zi primele zile.
NU dati biscuiti intre mese pt ca reduc dramatic pofta de mancare si ingrasa inutil copilul.
!!! Tineti minte! Un sugar obez are toate sansele sa devine un adolescent obez si desigur un adult obez! Stratul adipos (grasimea) acumulat in perioada de crestere este foarte greu de inlaturat mai tarziu.
Fainurile de grau,porumb (malai) , gris o data / sapt.

PAINEA (preferabil graham) → soldatei de paine unsa cu unt, branza frecata (Almette de casa) si pateu de casa.

  • Branza frecata = branza de vaci + ½ lingurita de unt + verdeata (optional) + putin lapte se amesteca cu blender-ul si se unge pe paine , asortata cu o rosie cruda ( fara pielite si seminte) sau cu un iaurt simplu.
  • Faina de grau mai poate fi folosita si la rotunjirea papanasilor fierti , care de acum pot fi facuti cu gris in loc de faina de orez.
  • Grisul : → laptele copilului poate fi ingrosat cu gris ( dimineata sau seara)

→ la masa de pranz – supa de pui cu galusti (galustile = un galbenus de ou crud + o lingura de gris). NU ALBUS DE OU !!

→ la cina sau la desert la pranz : papanasi fierti (branza + gris + zahar vanilat + galbenus de ou = un aluat moale , care se modeleaza in bile si se fierb in apa care nu clocoteste)

*Malaiul : → mamaliguta cu branza si smantana

*Piureul de cartof : → se da o data sau de cel mult 2 ori/saptamana

→ cartof fiert + ½ lingurita unt + lapte

→ se poate amesteca cu smantana sau iaurt sau carne sau

ficatel sau branza.

  • Paste fainoase Riva sub forma de stelute sau litere , usor de mestecat si inghitit se adauga in :

⌂ supe sau ciorbe

⌂ sub forma de budinci ( fierte si amestecate cu branza + galbenus +

smantana + zahar vanilat // coapte la cuptor). Se ofera la cina.

⌂ in lapte

⌂ asortate cu sosuri si carnita si servite ca felul II ( la pranz) → Carne de vita

si sos rosu

Discuss with us :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s